shutterstock_1806316939.jpg
shutterstock

shutterstock

Градске актуелности

OД 10 ДО 14 ЧАСОВА НА ТРИ ЛОКАЦИЈЕ: „Чистоћа“ сутра наставља јесењу акцију сузбијања крпеља

01.10.2024.

OД 10 ДО 14 ЧАСОВА НА ТРИ ЛОКАЦИЈЕ: „Чистоћа“ сутра наставља јесењу акцију сузбијања крпеља
Величина слова

Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП-а „Градска чистоћа” ће у среду, 2. октобра, уколико то временске прилике дозволе, наставити јесењу акцију сузбијања крпеља на јавним градским површинама, најављено је из овог јавног предузећа.

Акција сузбијања крпеља ће се спроводити од 10 до 14 часова и обухватиће јавне зелене површине Филмског града, Новог скојевског насеља и Липовачке шуме.

Динамика сузбијања крпеља зависи од резултата мониторинга и временских услова. Активност крпеља је условљена температуром и влагом, као и дужином дана, а њихова бројност из године у годину варира у зависности од климатских услова. У нашим крајевима активност крпеља се јавља у два периода, у току пролећа и јесени. За време високих летњих, као и ниских зимских температура, активност крпеља опада.

За сузбијање ових зглавкара користи се препарат који је регистровало Министарство за заштиту животне средине. Препарат je уписан у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх. Апелује се на суграђане да екипама које спроводе третмане сузбијања крпеља омогуће несметан рад, као и на пчеларе да предузму потребне мере за заштиту пчела током спровођења третмана, саопштено је из ЈКП-а „Градска чистоћа”.

Извор: Беоинфо

Подели вест