Edit 01 9x16.00_00_08_01.Still002.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ОБНОВА И РЕВИТАЛИЗАЦИЈА БЕОГРАДСКЕ ТВРЂАВЕ: Уређивање споменика наше културе и историје

06.10.2024.

ОБНОВА И РЕВИТАЛИЗАЦИЈА БЕОГРАДСКЕ ТВРЂАВЕ: Уређивање споменика наше културе и историје
Величина слова

Јавно предузеће „Београдска тврђава” више од 20 година брине о једној од најзначајнијих туристичких локација у главном граду.

Ревитализацијом ове знаменитости, чува се један од најзначајнијих споменика културе, а тренутно су у току радови на обнови Видин капије која се налази на североисточном делу Београдске тврђаве.

Edit 01 9x16.00_00_01_11.Still005.jpg
београд.рс

– Јавно предузеће „Београдска тврђава” континуирано обнавља и ревитализује Тврђаву и зидине из разних ера и периода њене историје. Најновији и тренутни радови су на обнови и ревитализацији Видин капије која је генерално некада била главни источни улаз у Београдску тврђаву, а ту ће се употпунити просторије са различитим уметничким садржајима који ће се тамо користити – каже Иван Урошевић из ЈП „Београдска тврђава”

Edit 01 16x9.00_00_15_08.Still001.jpg
београд.рс

Видин капија је изграђена у периоду између 1740. и 1760. године, у доба велике турске реконструкције Београдске тврђаве.

Осим у обиласку знаменитости, посетиоци Тврђаве, могу да уживају и у природи. У далекој прошлости Тврђава је, како Урошевић каже, била позната локација за одмор.

DJI_0167.jpg
београд.рс

– Увек треба посетити Београдску тврђаву, а као што су Отомани или Турци волели да кажу за Београдску тврђаву, она је брег за размишљање где можете да опустите сва своја чула и да уживате у свом тренутку – додаје Урошевић.

DJI_0179.jpg
београд.рс

Ова културно-историјска целина једна је од најзначајнијих туристичких локација у нашем граду, јер је колевка историје Београда, а обнављањем Тврђаве, чува се наша прошлост.

Подели вест