ss_07.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

НОВА АУТОБУСКА СТАНИЦА ПРИСТУПАЧНА ЗА СВЕ ПОЛАСКЕ: Локација на Новом Београду олакшава превоз путника

05.10.2024.

НОВА АУТОБУСКА СТАНИЦА ПРИСТУПАЧНА ЗА СВЕ ПОЛАСКЕ: Локација на Новом Београду олакшава превоз путника
Величина слова

Нова локација Београдске аутобуске станице омогућава бржи и лакши приступ међуградским и међународним линијама.

ss_12.jpg
београд.рс

Од 29. септембра Београдска аутобуска станица се налази у блоку 42 на Новом Београду, а нова локација олакшаће превоз путника који долазе из других градова Србије и иностранства.

–Она се налази у близини ауто-путева, када говоримо о широј саобраћајној слици града, свакако мора да обухвати и све оно што долази ка граду Београду из различитих праваца. Знате да је урађена обилазница, и то је свакако врло значајан корак да ми из Београда преусмеримо на околне саобраћајнице које гравитирају ка Београду највећи део тог теретног превоза. Постоји укрштање, недалеко од самог Новог Београда и аутобуске станице, и праваца из Мађарске, из правца Шида, опет долазак са југа Србије тако да то заиста јесте посебно важно за међународни превоз јер имамо и доста аутобуса који долазе из иностранства. Мислим да ће ова локација на Новом Београду њима олакшати долазак до последње тачке и евенутално полазак са ње–, каже Бојан Бован, Градски секретар за саобраћај.

ss_18.jpg
београд.рс

Нова аутобуска станица се простире на 31 хиљаду квадратних метара, има 65 перона, као и простор за одласке и доласке аутобуса.

ss_09.jpg
београд.рс

Београдска аутобуска станица је једна од кључних тачака за саобраћај у нашем граду, а измештањем на нову локацију корисници међуградског и међународног превоза моћи ће лакше да долазе у наш град. 

ss_08.jpg
београд.рс

Путници који желе да дођу до нове локације Београдске аутобуске станице или да са ње оду у неки други крај главног града, могу на линку видети смернице Секретаријата за јавни превоз о могућностима коришћења градских линија.

Подели вест