2.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

„КО РЕЦИКЛИРА – БУДУЋНОСТ БИРА” У ОШ „СТАНКО МАРИЋ”: Пројекат у Општини Земун

11.10.2024.

„КО РЕЦИКЛИРА – БУДУЋНОСТ БИРА” У ОШ „СТАНКО МАРИЋ”: Пројекат у Општини Земун
Величина слова

Градска општина Земун, ОШ „Станко Марић” и ЈКП „Градска чистоћа” започели су 10. октобра реализацију пројекта „Ко рециклира – будућност бира” у Угриновцима.

Предшколце, прваке и ученике другог разреда земунских основних школа наредних месеци ће запослени у Служби за едукацију и информисање Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” кроз игру научити шта је то рециклажа, зашто је важна и како се разврставају папир, пластична амбалажа, лименке и остаци хране.

Малишани су се после часа о рециклажи провозали мини-електрочистилицом на отвореном спортском терену, како би се упознали са њеним могућностима и функцијама. Возило је на електрични погон и не загађује животну средину.

7.jpg
београд.рс

Едукатор Горан Васић је ђацима ОШ„Станко Марић” поклонио потпуно нове сетове канти за сортирање и одлагање рециклабилног отпада, како би и практично применили новостечена знања.

Забаван и за циљну групу предшколаца и млађих основаца пригодно дизајниран пројекат „Ко рециклира – будућност бира” пружа основна знања о врстама отпада, начинима његовог сортирања и очувања здраве животне околине, развијајући притом еколошку свест о значају њеног очувања за здраво и срећно одрастање.

Извор: Беоинфо

Подели вест