c7e63a2f1eea9403f27a5c7c72e89381_7097243373.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА ОДРЖАН У „ЧИСТОЋИ”: Богат програм за најмлађе посетиоце предузећа

14.10.2024.

ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА ОДРЖАН У „ЧИСТОЋИ”: Богат програм за најмлађе посетиоце предузећа
Величина слова

Манифестација „Дан отворених врата”, коју организује ЈКП „Градска чистоћа”, окупила је велики број малишана који су имали прилику да у обезбеђеном кругу дирекције предузећа уживају у богатом програму.

На програму манифестације је била едукативна радионица, позоришна представа „Ко прља, има да надрља!”, дружење са запосленима који брину о чистоћи града и вожња  возилима за одржавање хигијене престоничких улица.

Рекордан број деце је учествовао у интерактивној еколошкој радионици где су учили о томе шта је рециклажа, шта су то рециклабили, које врсте рециклабила постоје, како се сортира рецклабилни отпад, зашто је рециклажа важна и чему нам служи.

Са посебним одушевљењем уживали су у вожњи смећараца, камиона, цистерни, електротротинета, електрочистилица, као и у омиљеној амфибији, возилу којим се са река и земље сузбијају комарци.

Такође, имали су прилику да се друже са запосленима и да виде како се специјалним возилима и машинама перу судови за одлагање комуналног отпада.

Након што су у радионицама показали завидно знање и такмичарски дух, сви малишани су добили наградна изненађења, здраву ужину и освежење.

„Чистоћа” ће наставити да организује ову манифестација, јер је један од најефикаснијих начина подизања свести о значају очувања животне средине.

Извор: Беоинфо

Подели вест