Место атентата на кнеза Михаила Обреновића 9x16.00_00_19_05.Still022.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

„ГРАДСКА ЧИСТОЋА“ СУТРА НАСТАВЉА ЈЕСЕЊУ АКЦИЈУ СУЗБИЈАЊА КРПЕЉА: На више локација од 8 до 14 часова

15.10.2024.

„ГРАДСКА ЧИСТОЋА“ СУТРА НАСТАВЉА ЈЕСЕЊУ АКЦИЈУ СУЗБИЈАЊА КРПЕЉА: На више локација од 8 до 14 часова
Величина слова

Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” ће у среду, 16. октобра, уколико временске прилике дозволе, наставити јесењу акцију сузбијања крпеља на јавним градским површинама.

Акција сузбијања крпеља ће се спроводити од 8 до 14 часова и обухватиће јавне зелене површине Кошутњака, Аде Циганлије, Пионирског града, Звездарске шуме, Топчидера, макишке стране Аде Циганлије, Новог скојевског насеља, Филмског града, Миљаковачке шуме, парка Беле воде, Липовачке шуме, Авале (излетничке површине), СП-а „Јајинци”, насеља Очаге, Барајева, Трешње и Шупље стене.

Динамика сузбијања крпеља зависи од резултата мониторинга и временских услова. Активност крпеља је условљена температуром, влагом и дужином дана, а њихова бројност из године у годину варира у зависности од климатских услова. У нашим крајевима активност крпеља се јавља у два периода, у току пролећа и јесени. За време високих летњих, као и ниских зимских температура, активност крпеља опада.

За сузбијање ових зглавкара користи се препарат који је регистрован од Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, те грађани немају разлога за страх.

Апелујемо на суграђане да екипама које спроводе третмане сузбијања крпеља омогуће несметан рад, као и на пчеларе да предузму потребне мере за заштиту пчела током спровођења третмана”, наводи се у саопштењу ЈКП-а „Градска чистоћа”.

Извор: Беоинфо

Подели вест