ЕкоКултура.png
промо

промо

Манифестације

ОДНОСИ ЧОВЕКА И ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У КОЈОЈ ЖИВИ: Друга епизода циклуса ЕкоКултуре: Екологија и књижевност

29.06.2022.

ОДНОСИ ЧОВЕКА И ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ У КОЈОЈ ЖИВИ: Друга епизода циклуса ЕкоКултуре: Екологија и књижевност
Величина слова

Епизода број 2: Екологија и књижевност, 30.06. у 12 часова на Инстаграм профилима Културног центра Београд и F.fm Платформа. Нови формат настао у сарадњи Културног центра Београда и Ф.фм платформе, фокусира се на еколошко-уметничке праксе у циљу постизања континуитета у разговору о бројним еколошким проблемима.

Када се одржава

30. јуна


У првој епизоди тема је била Биофилни дизајн у архитектури, где су причали о новим тенденцијама у свету архитектуре и грађевинарства, а који су у складу са одрживим развојем и еколошким принципима.

Друга епизода ЕкоКултура серијала посвећена је Књижевној екологији (енгл. literary ecology), дисциплини која се бави начинима на које се у књижевности и књижевним делима рефлектују односи човека и животне средине у којој живи. Својим пореклом и развојем паралелним са рођењем модерне еколошке политике,  књижевна екологија је постала производ историјског и теоријског модела који укључује и растућу плиму еколошке свести у 21. веку.

 Гошћа која ће говорити о овој теми, и притом нам предложити неке еко-књиге за читање, је Зорана Карапнџин, водитељка популарног YouTube канала књижаре Макарт – Makart Booktube на ком можете погледати разноврсни садржај – од препорука, преко критика, до разговора са бројним књижевним ауторкама и ауторима.

Ауторка и водитељка ЕкоКултура разговора је Дуња Јовановић, специјалисткиња за комуникације, директорка F.fm платформе и ауторка и водитељка једног од најпопуларнијих домаћих подкаста - F.fm podcastа. 

Подели вест