CARMINA BURANA plakat.jpg
промо

промо

Музички програм

ЈЕДИНСТВЕНИ МУЗИЧКИ СЕПКТАКАЛ СА ГОСТИМА НА БЕЛЕФУ! Будите део трилогије на којој је композитор радио дуже од деценије

21.06.2022.

ЈЕДИНСТВЕНИ МУЗИЧКИ СЕПКТАКАЛ СА ГОСТИМА НА БЕЛЕФУ! Будите део трилогије на којој је композитор радио дуже од деценије
Величина слова

Kантата „Kармина Бурана“, најпопуларније дело немачког композитора Kарла Орфа, под диригентском управом Драгане Радаковић, биће премијерно изведена 29. јуна од 21 час на Великој сцени у оквиру Београдског летњег фестивала „Белеф“.

Где се одржава

Велика сцена Народног позоришта


Када се одржава

29. јун


У том јединственом музичком спектаклу, уз Хор и Оркестар Народног позоришта у Београду, Хор РТС – а и Хор Дечјег културног центра Београд, као солисти ће наступити сопран Снежана Савичић Секулић, тенор Стеван Kаранац и баритон Драгутин Матић.

Концертмајстор је Едит Македонска; асистент диригента Ђорђе Станковић. Хор РТС – а припремио је диригент Јаков Милутиновић, а Хор Дечјег културног центра Београд диригенткиња Невена Ивановић.

„Kармина Бурана” је први део музичко-сценске трилогије „Тријумфи”, на којој је композитор радио дуже од деценије и по, и њен, свакако, највећи, најпопуларнији и најуспелији сегмент. Дело писано за трио вокалних солиста (сопран, тенор и баритон), велики мешовити хор и симфонијски оркестар, обилато појачан удараљкама, настајало је током 1935. и 1936. године. Инспирисано је истоименом збирком стихова из 13. века, пронађеном у баварском манастиру Бенедиктбурен, недалеко од Минхена.

„Kармина Бурана” је до сада само једном постављена у Народном позоришту у Београду, а премијера је одржана 11. октобра 1973. године, такође, на Великој сцени.

Подели вест