GardenSessions_Tickets_generic-1920x1080.jpg
промо

промо

Музички програм

ПОСЛЕДЊИ ВИКЕНД ЈУЛА ОСТАВИТЕ ЗА GARDEN SESSIONS У ЈЕВЕРЕМОВЦУ! Публику очекују наступи популарних извођачи

07.07.2022.

ПОСЛЕДЊИ ВИКЕНД ЈУЛА ОСТАВИТЕ ЗА GARDEN SESSIONS У ЈЕВЕРЕМОВЦУ! Публику очекују наступи популарних извођачи
Величина слова

За крај јула, Центар београдских фестивала ЦЕБЕФ припрема други део овогодишње серије концерата под називом Garden Sessions који је међу публиком постао омиљени летњи музички догађај. У периоду од 23. до 29. јула у пријатном амбијенту Ботаничке баште "Јевремовац" публику очекују наступи популарних и радо слушаних извођача.

Где се одржава

Ботаничка башта Јевремовац


Када се одржава

23 - 24. јула


Kolja_photo Nebojsa Babic.jpg
Небојша Бабић

Серију јулских концерта Garden Sessions 23. јула отвара Никола Коља Пејаковић, познат као глумац и режисер, али пре свега по сценаристичком раду на филмовима “Лепа села лепо горе”, “Рат уживо”, “Ледина” и хит серији “Вратиће се роде”, упоредо је на музичкој сцени стекао статус култног аутора већ са првим албумом “Мама, немој плакати” (2002), снимљеним под именом Коља и Смак Белог дугмета.

Пејаковић је свој особен ауторски израз наставио са песмама попут “Хаљинице боје лила” и “Ето, удаде се ти за коња” на подједнако изазовном другом албуму “Коља” (2009). Тек након трећег албума “Гробовласници” (2013), Коља је осетио да је време да се са својим бендом сусретне уживо са публиком – Пејаковићев први концерт у каријери успешно се одиграо 21. марта 2015. године у испуњеном београдском Дому синдиката, где га је пратио бенд Гробовласници. Коначно, Коља је култни статус учврстио код публике и критике одлично прихваћеним четвртим албумом “4 Прста”, а издвојиле су песме “Може мало сутра”, “Ала је леп овај свет” (на стихове Јована Јовановића Змаја) и “Сваку ноћ је исти мрак”.

Dado Topic, foto Radule Perisic, shutterstock.jpg
Радуле Перишић

Дадо Топић ће наступити другог дана серије концерата Garden Sessions, 24. јула у Ботаничкој башти. Он је својим деловањем обележио генерације рок музичара, један је од најаутентичнијих музичара ex-yu простора. Топић је своју музичку каријеру започео као средњошколац у групи Ђавољи еликсири у којој је свирао бас и певао, а 1967. године су се прикључили осјечким Динамитима. Топић је брзо изградио репутацију одличног певача соул и блуз музике. Крајем 1969. године стигао је позив да се прикључи Корни групи где је почео да компонује. Почетком седамтесетих Топић је напустио Корни групу и у Загребу основао Тајм. Деби албум „Тиме“ за који је већину песама Дадо написао још док је био у Корни групи, објављен је половином 1972, а како је продаја кренула изненађујуће добро, плоча је годинама касније редовно накнадно издавана. Тајм је наступио на „БООМ 76" фестивалу, а концертна верзија песме „Да ли знаш да те волим" је забележена на плочи „БООМ 76".

Заједно са Слађаном Милошевић, Топић је за Песму Евровизије снимио поп песму „Принцеза“ која се појавила на макси синглу. Успех те сарадње довео је до објављивања заједничког CD-а на коме се налази избор песама из каријере Слађане и Даде. Данас, Дадо Топић поседује исту снагу и са правом носи епитет „југословенског Игија Попа".

Улаз у концертни простор је из Улице Војводе Добрњца, а улазнице за све концерте могу се набавити на сајту tickets.rs, Ticket Vision продајним местима, као и на благајни Ботаничке баште “Јевремовац”.

Подели вест