Ник Кејв наступио на београдском „Ривер Фесту” 2.jpg
београд.рс

београд.рс

Музички програм

НИК КЕЈВ НА „BELGRADE RIVER FEST-U”: Посебно концертно вече у Београду

19.06.2024.

НИК КЕЈВ НА „BELGRADE RIVER FEST-U”: Посебно концертно вече у Београду
Величина слова

Аустралијски рок певач Ник Кејв је одржао концерт на платоу Геозавода у оквиру музичке манифестације „Belgrade River Fest”.

Кејв је у Београду на води наступио пред пар хиљада посетилаца, у пратњи басисте Колина Гринвуда из британског бенда „Radiohead". Концертно вече је било интимно и сведено у извођењу клавира и баса, а овакав концепт концерта биће у другим градовима Европе тек од јесени. 

„Безвремена рок легенда, икона рок културе, Ник Кејв, уметник изузетне оригиналности и харизматичности. Уметник чије мисли и идеја у његовим песмама потрврђују снагу и аутентичност песништва у додиру са најдубљим слојевима душе. Он нам на најдубљи могући начин својом дивном емоцијом доноси све оне димензије живота, радости и туге, снагом свога песништва и једном потпуном посвећеношћу публици", рекао је о наступу Ника Кејва, културни амбасадор „Belgrade River Fest-a” Вук Жигић

Он је додао да је тим „River Fest-a" изузетно поносан на то што су великани светске музичке сцене у Београду и Србији, као и да се овако осмишљен простор са толико детаља може видети и доживети само на највећим светским фестивалима. 

Улазнице за концерт рок звезде распродате су још пре месец дана, а Кејв је на платоу Геозавода одсвирао нове и старе песме. Посетиоци су могли да чују песме: „Girl In Amber", „Our Children", „The Ship Song", „The Weeping Song", као и хит „Into My Arms".

На „River Fest-u" је прве вечери наступио и грчки певач Антонис Ремос, а ово је текст о његовом концерту на обали Саве.

Подели вест