GardenSessions_Tickets_generic-1920x1080 (1).jpg
Promo

Promo

Muzički program

PROVEDITE VRELE JULSKE DANE U NAJLEPŠOJ ZELENOJ OAZI U BEOGRADU! Poslednja serija koncerta u okviru Garden session-a

25.07.2022.

PROVEDITE VRELE JULSKE DANE U NAJLEPŠOJ ZELENOJ OAZI U BEOGRADU! Poslednja serija koncerta u okviru Garden session-a
Veličina Slova

Kako se kraj jula bliži, ostala je poslednja serija koncerata julskog Garden sessions-a koju organizuje CEBEF, koji je među publikom postao omiljeni letnji muzički događaj. U periodu od 27. do 29. jula u prijatnom ambijentu Botaničke bašte "Jevremovac" publiku očekuju nastupi popularnih i rado slušanih izvođača.

Gde se održava

Botanička bašta Jevremovac


Kada se održava

27 - 29. jula


Sasa Kovacevic, foto Mladen Nadj.jpg
Saša Kovačević
Mladen Nađ

 Jedan od najpopularnijih pevača Balkana, Saša Kovačević, nastupiće u Botaničkoj bašti 27. jula. Završio je srednju muzičku skolu “Kosta Manojlović” u Zemunu (klavirski odsek), kao i Akademiju umetnosti — smer za snimanje i dizajn zvuka. Prvo pojavljivanje na televiziji imao je 2004. godine na festivalu Sunčane skale, gde je nastupio sa pesmom „Pakao i raj“. Godine 2005. nastupa na Radijskom festivalu sa pesmom „Korak do dna“ i izlazi pesma "Jedina si vredela”. Pesma „Ruka za spas“ proglašena je hitom 2006. godine. U 2007. godini dobija nagradu za otkriće godine, zatim slede nagrade Melos estrade, nagrada Beogradski pobednik za pop pevača godine, na Danima estrade osvaja 1. mesto za otkriće godine.

Osvojio je 2. mesto na festivalu zabavne muzike u Vrnjačkoj banji sa pesmom „Lažu te“. Pobednik je Radijskog festivala sa pesmom „Bolji čovek“. Krajem 2008. godine izašao je i njegov prvi duet, sa Eminom Jahović, pesma „Još ti se nadam“. Sledeće godine dobija dve nagrade: za pevača godine i za duet godine sa Eminom Jahović. Usledili su u narednim godinama brojni hitovi: „Gde smo moja ljubavi“, „Rano je“, „Živim da te volim“, „Temperatura”, „Zamalo Tvoj”,...

Vasil i Bojan_FOTO Branko Sujic.jpg
Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfikarpašić
Branko Šujić

 Uvek zanimljiv klavirski duo očekuje publiku 28. jula - Vasil Hadžimanov i Bojan Zulfikarpašić nastupiće zajedno u Botaničkoj bašti. Vasil Hadžimanov je pijanista, kompozitor, aranžer i pedagog, nezaobilazna je, povezujuća karika srpskog džeza, sa kraja dvadesetog veka i početka novog milenijuma. 2015. godine počinje saradnju sa Bojanom Zulfikarpašićem. Njih dvojica, kao klavirski duo, nastupaju u Beogradu, Novom Sadu i Parizu i nailaze na jednoglasno sjajne kritike publike i kritičara. Ovaj klavirski dvojac objavljuje svoj prvi live CD, u decembru 2017. godine, kada je i koncertno promovisan u Kolarčevoj zadužbini.

Iste godine Hadžimanov ostvaruje saradnju i sa hrvatskim pijanistom Matijom Dedićem i takođe u klavirskom duetu, njih dvojica veoma uspešno nastupaju po celom regionu i danas. Sva izdanja i muzika Vasila Hadžimanova su u Srbiji proglašena za umetnička dela od kulturnog značaja za ovu zemlju. Bojan Zulfikarpašić (poznat i kao Bojan Z), je srpski džez pijanista. U Francuskoj živi od 1988. godine, gde mu je 2002. uručen orden Francuskog ministarstva kulture. Dobitnik je nagrade ’’’European Jazz Prize’’ za 2005. godinu - za najboljeg evropskog džez muzičara, kao i mnogih drugih priznanja u Francuskoj i u Evropi. Poslednjih godina se uspešno bavi i producentskim poslom, naročito na nagrađivanim albumima Mišela Portala i Amire Medunjanin.

Del Arno Band_photo Vladimir Miloradovic.jpg
Del Arno bend
Vladimir Miloradović

 Garden Sessions u Botaničkoj bašti ove godine zaokružuje 29. jula Del Arno bend koji su osnovali braća Vladan i Jovan Matić 1986. godine u Beogradu. Grupa je usmerena ka melodijskoj „roots“ muzici i prvi je autorski rege bend na prostorima bivše Jugoslavije. Prvi nastup u Beogradu grupa je imala 1987. u klubu Akademija. Objavili su album „Igraj dok te ne sruše“1989, zatim 1991. singl-vinil sa pesmama „Bi-Bap“ i „Putujem“, a sledeće godin grupa objavljuje drugi album „Godina majmuna“. Godine 1993. godine objavljuju dve nove pesme "Iza ugla" i "D.A.B. in DUB", a 1995. sa potpuno obnovljenom postavom grupa objavljuje album „Reggaeneracija“- „DAB je tu da spaja“, „Više nego život“, „Preko“, „Dim iz moje lule“ i obrada pesme „Treći svijet“ grupe „Haustor“ su neke od pesama koje su uticale na porast popularnosti Del Arno Banđa.

Sredinom marta 2006. godine grupa je izdala album „Vreme vode“, a 2011, povodom svog 25-rođendana, grupa je objavila singl "Horoskop”. U maju 2017. godine Del Arno Band, zajedno sa Nemanjom Kojićem (Hornsman Coyote) objavljuje singl „Još uvek ima nade“.Grupa je u međuvremenu svirala na brojnim festivalima, u zemlji i regionu, sa velikanima regea.

Ulaz u koncertni prostor je iz Ulice Vojvode Dobrnjca, a ulaznice za sve koncerte mogu se nabaviti na sajtu tickets.rs, Ticket Vision prodajnim mestima, kao i na blagajni Botaničke bašte “Jevremovac”.

Podeli vest