Расте број нових паркинг-места у граду 9x16.00_00_20_24.Still014.jpg
београд.рс

београд.рс

Градске актуелности

РАСТЕ БРОЈ ПАРКИНГ-МЕСТА У ГРАДУ: Нова паркиралишта у деловима где гравитира велики број људи

30.08.2024.

РАСТЕ БРОЈ ПАРКИНГ-МЕСТА У ГРАДУ: Нова паркиралишта у деловима где гравитира велики број људи
Величина слова

Град Београд и ЈКП „Паркинг сервис” број паркинг-места у граду повећавају изградњом површинских паркиралишта.

Поред великих инфраструктурних пројеката који су у току, као што је изградња подземих гаража у Влајковићевој и Скерлићевој улици, повећање броја површинских паркиралишта један је од важнијих сегмената Стратегије града Београда.

Драгана Брдар из ЈКП „Паркинг сервис”, каже да су у последњих неколико година, Град Београд и „Паркинг сервис” изградили велики број нових паркинг објеката.

Расте број нових паркинг-места у граду 9x16.00_00_25_11.Still016.jpg
београд.рс

-Мислим да то није урађено, у претходних 10 година на тај начин. Једно од нових паркиралишта јесте паркиралиште „Видин капија” које се налази испод Калемгдана, и недавно смо отворили и паркиралиште „Љермонтова” које се налази у Љермонтовој улици, поред саме зграде Министарства унутрашњих послова. Ово су неки објекти ка којима гравитира велики број људи, а у складу са Стратегијом града Београда, одређена су места где треба повећати број паркинг-места, рекла је Брдар.

Расте број нових паркинг-места у граду 9x16.00_00_23_17.Still015.jpg
београд.рс

Пре неколико месеци је изграђено ново паркиралиште „Бежанијска коса”.

-Оно има 85 паркинг-места и овде је било јако потребно паркиралиште које се налази у близини саме пијаце, тако да је било и непрописног паркирања, а заиста је важно направити паркиралиште и за саме станаре, али и за посетиоце који долазе на пијацу, истакла је Драгана Брдар.

На Аутокоманди тренутно се гради 144 паркинг-места која ће бити део система „Паркирај и вози се”, а циљ пројекта је смањивање саобраћајних гужви у центру града.

Подели вест