NK.3..jpg
Лагуна

Лагуна

Манифестације

НАЈПОСЕЋАНИЈА ДО САДА СА РЕКОРДНИХ 60.000 ПОСЕТИЛАЦА! Ноћ књиге оборила сопствени рекорд

23.06.2022.

НАЈПОСЕЋАНИЈА ДО САДА СА РЕКОРДНИХ 60.000 ПОСЕТИЛАЦА! Ноћ књиге оборила сопствени рекорд
Величина слова

Знали смо да читаоци воле Ноћ књиге, да се радују сусретима са писцима, хитовима домаће и светске књижевности, и све нас је обрадовала рекордна посета 26. Ноћи књиге. У 33 града у Србији и региону, али и у целом свету путем званичних сајтова, током три дана од 17. до 19. јуна скоро 60.000 људи било је део Ноћи књиге.

Љубитељи писаних речи имали су прилику да упознају и причају са својим омиљеним писцима, а Лагауна се потрудила да понуди што више погодности и књижевне вечери. Након ове манифестације, изашла и топ листа најтраженијих наслова -  „Небеска дворишта“ – Владика Григорије, „Клетва“ – Јелена Бачић Алимпић, „Ништа није смешно“ – Бојан Љубеновић, „Мала продавница отрова“ – Сара Пенер, „Дете у теби мора да пронађе свој завичај“ – Штефани Штал, „Занимљива историја Срба у 147 прича“ – Момчило Петровић, „Размрсите клупко анксиозности“ – Џадсон Бруер, „Било једном у Холивуду“ – Квентин Тарантино, „Доживотна робија“ – Ведрана Рудан и многи други. 

NK.4..jpg
Лагуна

Бројни писци дружили су се са читаоцима, па је тако Љубивоје Ршумовић и овог пута привукао је велики број малишана који су поред потписа на књизи желели и фотографију са омиљеним аутором. Борис Дежуловић је после осам година поново посетио Београд и непланирано, али уз очекивање читалаца, повели смо разговор...Своје књиге потписивали су и Дејан Тиаго-Станковић, Срђан Ваљаревић, Драган Великић, Вања Булић, Стефан Марковић, Александра Филиповић, Војислав Тодоровић и други.

Погледајте како је изгледало дружење уз књигу

Подели вест