GardenSessions_Tickets_generic-1920x1080 (1).jpg
Promo

Promo

Музички програм

ПРОВЕДИТЕ ВРЕЛЕ ЈУЛСКЕ ДАНЕ У НАЈЛЕПШОЈ ЗЕЛЕНОЈ ОАЗИ У БЕОГРАДУ! Последња серија концерта у оквиру Garden session-а

25.07.2022.

ПРОВЕДИТЕ ВРЕЛЕ ЈУЛСКЕ ДАНЕ У НАЈЛЕПШОЈ ЗЕЛЕНОЈ ОАЗИ У БЕОГРАДУ! Последња серија концерта у оквиру Garden session-а
Величина слова

Како се крај јула ближи, остала је последња серија концерата јулског Garden sessions-а коју организује ЦЕБЕФ, који је међу публиком постао омиљени летњи музички догађај. У периоду од 27. до 29. јула у пријатном амбијенту Ботаничке баште "Јевремовац" публику очекују наступи популарних и радо слушаних извођача.

Где се одржава

Ботаничка башта Јевремовац


Када се одржава

27 - 29. јула


Sasa Kovacevic, foto Mladen Nadj.jpg
Саша Ковачевић
Младен Нађ

 Један од најпопуларнијих певача Балкана, Саша Ковачевић, наступиће у Ботаничкој башти 27. јула. Завршио је средњу музичку сколу “Коста Манојловић” у Земуну (клавирски одсек), као и Академију уметности — смер за снимање и дизајн звука. Прво појављивање на телевизији имао је 2004. године на фестивалу Сунчане скале, где је наступио са песмом „Пакао и рај“. Године 2005. наступа на Радијском фестивалу са песмом „Корак до дна“ и излази песма "Једина си вредела”. Песма „Рука за спас“ проглашена је хитом 2006. године. У 2007. години добија награду за откриће године, затим следе награде Мелос естраде, награда Београдски победник за поп певача године, на Данима естраде осваја 1. место за откриће године.

Освојио је 2. место на фестивалу забавне музике у Врњачкој бањи са песмом „Лажу те“. Победник је Радијског фестивала са песмом „Бољи човек“. Крајем 2008. године изашао је и његов први дует, са Емином Јаховић, песма „Још ти се надам“. Следеће године добија две награде: за певача године и за дует године са Емином Јаховић. Уследили су у наредним годинама бројни хитови: „Где смо моја љубави“, „Рано је“, „Живим да те волим“, „Температура”, „Замало Твој”,...

Vasil i Bojan_FOTO Branko Sujic.jpg
Васил Хаџиманов и Бојан Зулфикарпашић
Бранко Шујић

 Увек занимљив клавирски дуо очекује публику 28. јула - Васил Хаџиманов и Бојан Зулфикарпашић наступиће заједно у Ботаничкој башти. Васил Хаџиманов је пијаниста, композитор, аранжер и педагог, незаобилазна је, повезујућа карика српског џеза, са краја двадесетог века и почетка новог миленијума. 2015. године почиње сарадњу са Бојаном Зулфикарпашићем. Њих двојица, као клавирски дуо, наступају у Београду, Новом Саду и Паризу и наилазе на једногласно сјајне критике публике и критичара. Овај клавирски двојац објављује свој први ливе CD, у децембру 2017. године, када је и концертно промовисан у Коларчевој задужбини.

Исте године Хаџиманов остварује сарадњу и са хрватским пијанистом Матијом Дедићем и такође у клавирском дуету, њих двојица веома успешно наступају по целом региону и данас. Сва издања и музика Васила Хаџиманова су у Србији проглашена за уметничка дела од културног значаја за ову земљу. Бојан Зулфикарпашић (познат и као Бојан З), је српски џез пијаниста. У Француској живи од 1988. године, где му је 2002. уручен орден Француског министарства културе. Добитник је награде ’’’European Jazz Prize’’ за 2005. годину - за најбољег европског џез музичара, као и многих других признања у Француској и у Европи. Последњих година се успешно бави и продуцентским послом, нарочито на награђиваним албумима Мишела Портала и Амире Медуњанин.

Del Arno Band_photo Vladimir Miloradovic.jpg
Дел Арно бенд
Владимир Милорадовић

 Garden Sessions у Ботаничкој башти ове године заокружује 29. јула Дел Арно бенд који су основали браћа Владан и Јован Матић 1986. године у Београду. Група је усмерена ка мелодијској „roots“ музици и први је ауторски реге бенд на просторима бивше Југославије. Први наступ у Београду група је имала 1987. у клубу Академија. Објавили су албум „Играј док те не сруше“1989, затим 1991. сингл-винил са песмама „Би-Бап“ и „Путујем“, а следеће годин група објављује други албум „Година мајмуна“. Године 1993. године објављују две нове песме "Иза угла" и "D.A.B. in DUB", а 1995. са потпуно обновљеном поставом група објављује албум „Reggaeneracija“- „ДАБ је ту да спаја“, „Више него живот“, „Преко“, „Дим из моје луле“ и обрада песме „Трећи свијет“ групе „Хаустор“ су неке од песама које су утицале на пораст популарности Дел Арно Банђа.

Средином марта 2006. године група је издала албум „Време воде“, а 2011, поводом свог 25-рођендана, група је објавила сингл "Хороскоп”. У мају 2017. године Дел Арно Банд, заједно са Немањом Којићем (Hornsman Coyote) објављује сингл „Још увек има наде“.Група је у међувремену свирала на бројним фестивалима, у земљи и региону, са великанима регеа.

Улаз у концертни простор је из Улице Војводе Добрњца, а улазнице за све концерте могу се набавити на сајту tickets.rs, Ticket Vision продајним местима, као и на благајни Ботаничке баште “Јевремовац”.

Подели вест