Vasil Hadzimanov , Garden Sessions, foto CEBEF -Dusan Milenkovic.jpg
ЦЕБЕФ - Душан Миленковић

ЦЕБЕФ - Душан Миленковић

Музички програм

КОНЦЕРТ И МУЗИЧКА ПОСВЕТА БРАНКУ ЦВЕЈИЋУ! Клавирски дуо одушевио публику својим наступом

02.08.2022.

КОНЦЕРТ И МУЗИЧКА ПОСВЕТА БРАНКУ ЦВЕЈИЋУ! Клавирски дуо одушевио публику својим наступом
Величина слова

Клавирски дуо Васил Хаџиманов и Бојан Зулфикарпашић одржали су изузетан концерт 28. јула 2022. у Ботаничкој башти у оквиру Garden Sessions серије наступа у организацији Центра београдских фестивала - ЦЕБЕФ.

За овај концерт у правом смислу тражила се карта више, јер су улазнице биле распродате унапред. Ови прослављени пијанисти и композитори извели су своје нумере, међу којима су биле: “ТНТ” (композитор Бојан З), “Nocturnal Joy” (композитор Васил Х), “Multi Culti” (Бојан З), “Охрид” (Васил Х), “Балада за Марту” (Васил Х), а креирали су и музичку посвету недавно преминулом глумцу Бранку Цвејићу кроз извођење насловне нумере серије “Грлом у јагоде”.

Vasil Hadzimanov i Bojan Zulfikarpasic, Garden Sessions, foto CEBEF -Dusan Milenkovic (3).jpg
ЦЕБЕФ - Душан Миленковић

 Васил Хаџиманов је пијаниста, композитор, аранжер и педагог. Године 2015. почиње сарадњу са Бојаном Зулфикарпашићем. Њих двојица, као клавирски дуо, наступају у Београду, Новом Саду и Паризу и наилазе на једногласно сјајне критике публике и критичара. Сва издања и музика Васила Хаџиманова су у Србији проглашена за уметничка дела од културног значаја за ову земљу. Бојан Зулфикарпашић (познат и као Бојан З), је српски џез пијаниста. У Француској живи од 1988. године, где му је 2002. уручен орден Француског министарства културе. Добитник је награде ’’Еуропеан Јазз Призе’’ за 2005. годину - за најбољег европског џез музичара, као и многих других признања у Француској и у Европи.

Garden Sessions концерте затвара Дел Арно Банд (29.07. у 20.30 часова).

Улазнице је могуће набавити пред сам концерт на улазу у Ботаничку башту из улице Војводе Добрњца, од 19 до 21 часова, као и на сајту tickets.rs

Подели вест